Flygbladsutdelning i Stockholm idag inför söndagens manifestation


De som promenerade över Sergels Torg idag runt 17-snåret möttes av den ovanliga och uppiggande synen av en stor svensk flagga.Många kom fram och undrade vad vi gjorde där... Det blev många diskussioner om EU och det stundande EU-valet. Vi informerade om manifestationen på söndag och delade ut ett gäng flygblad med info om den. Det var många som var väldigt skeptiska till EU.


Man får en hel del uppmärksamhet när man står med en svensk flagga på Sergels Torg. Några poliser kom fram och undrade vilket parti vi försökte göra reklam för. (Det framgick nog inte så tydligt.)


Vi förklarade att vi inte stod där för något partis räkning och visade dem flygbladet. Finns säkert en chans att just dessa poliser dyker upp på Mynttorget på söndag. Om någon av alla de som fick ett flygblad med sig hem också dyker upp på manifestationen så vore det jättekul!


Mycket givande att prata med folk utanför ens egen filterbubbla om EU. De som vi pratade med och som var EU-skeptiker var både svenska och invandrare, både unga och äldre, både vänster och höger, både kvinnor och män.


Man märker tydligt att det finns ett stort motstånd mot EU i Sverige. Vi hoppas dessa inte låter sig luras av Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna, som båda svängt i frågan om EU och nu inte längre vill ha något swexit, utan att de röstar på ett äkta swexit-parti i EU-valet. (Exakt vilket struntar jag faktiskt i, bara de röstar swexit-vänligt...)


Vi brydde oss inte om att göra reklam för något enskilt parti utan hänvisade till hemsidan och informerade om manifestationen på Mynttorget nu på söndag, samt förstås påminde om vikten av att rösta i EU-valet.Flygbladet kan vem som helst med en skrivare skriva ut och sedan dela ut på t ex busshållplatser eller på torg eller gator.Vi har fortfarande ett par dagar kvar att göra stockholmarna uppmärksamma på att något stort kommer hända på Mynttorget i helgen...


Ta med ett gäng flygblad och en vän. Har ni ingen fana så går det ju lika bra utan. Prata med folk. Folk gillar att prata om intressanta saker. Och denna manifestation kommer bli intressant. Det har ni vårt ord på.


Nederst i detta inlägg hittar du det flygblad vi använde. Skriv gärna ut och ställ er bara rakt upp och ner någonstans i centrala Stockholm och prata med de som passerar förbi.Ungefär 4 av 10 personer som du möter är EU-motståndare... 


Så du har goda chanser att hitta folk, som faktiskt kan tänka sig att komma till Mynttorget på söndag.Vi ses på söndag på Mynttorget kl 14.

Ta med en vän!


Talarna presenteras inom kort, så håll fortsatt utkik här på hemsidan.


/ Stockholmare för ett suveränt Sverige