Lagen Hets Mot Folkgrupp är rasistisk och antidemokratisk!

Hets mot folkgrupp är en lag som uppfanns 1948 (Lex Åberg) i efterdyningarna av andra världskriget och som inte användes särskilt ofta innan milleniumexplosionen och nästan allt ansågs vara hets.


Det beror knappast på att 2000-talet var mer upphetsande än förra årtusendet, utan på att de sociala medierna på internet gjorde sitt intåg och det blev enklare för yttrandefrihetshatare att sitta framför sina datorer och leta efter inlägg att anmäla till polisen.


Juridikfronten och näthatsgranskaren är kända rättshaverister som inkasserar pengar från staten för att ägna sig åt att anmäla invandringskritiska medborgare som uttalar sitt missnöje om det mångkulturella samhället som har gett oss så mycket, bland annat billig falafel i Malmö.


HMF-lagen har även ändrats och fått tillägg av fler "folkgrupper" som anses ska skyddas från kritik och humor.


Ordet "hets" har blivit helt missvisande, eftersom det nu räcker med "missaktning" enligt lagen för att yttrandefriheten skall anses vara brottslig, ett yttrande ska ge "en saklig och vederhäftig diskussion". 


Lagen är så luddig och svepande, att den går att tolka hur som helst, vilket också görs för att skrämma folk till tystnad.


HMF-lagen är antidemokratisk, inte bara genom att den inskränker på yttrandefriheten, utan också genom att den inte gäller lika för alla, vilket en lag ska göra i en demokrati.


Att hetsa mot svenskar och uttala att den vita rasen ska utrotas är fullt lagligt men att vara kritisk till muslimska böneutrop och MENA-folkets våldtäktskultur kan göra att polisen knackar på din dörr för husrannsakan och man tas till förhör på polisstationen.


Har man tur släpps man efter förhöret, men man kan också få sitta i häkte fram till rättegång och dom för att förhindra att nya "åsiktsbrott" sker.


Detta har jag själv erfarenhet av, efter en konstutställning där polisen stormade in och beslagtog 9 stycken verk där orden "neger" och "zigenare" användes. Jag greps och fick tillbringa 3 månader i häkte fram tills domen i hovrätten, som blev 5 månaders fängelse. Galleristen dömdes till villkorligt och böter för medhjälp till Hets mot folkgrupp.


I media klagas det på att konstkollektivet Pussy Riot förföljs och fängslas i Ryssland, men att en konstutställning stängs ned och konstnären plus galleristen åtalas och döms i det "fria" Sverige är tydligen helt okej enligt svensk PK-media.


HMF-lagen gör skillnad på folk och folk, även när det kommer till att bedöma vem som är brottsling.


Muslimer kan stå på demonstrationer med hakkors och skrika att alla judar ska mördas. Det anses tydligen vara ett sakligt och vederhäftigt inlägg i debatten.


Om någon från Nordiska Motståndsrörelsen gjorde samma uttalanden skulle vederbörande få tillbringa minst ett halvår i fängelse.


För en vit person räcker det att gå klädd i en uppenbarligen skämtsam T-shirt med Hitler-motiv för att åtalas och dömas.


HMF-lagen är rasistisk, eftersom den anser att vissa folkgrupper är  lättkränkta och känsliga, så att de behöver skyddas från kritik och satir.


Konstnären Makode Linde (svart och homosexuell) som blev allmänt känd när kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth skar en bit av hans venus från Willendorf tårta sa (om jag inte minns fel) att om Dan Park ställt ut samma verk som mig skulle han ha hamnat i fängelse (ännu en gång).


Rättsväsendet tar för givet att en vit person har ett annat syfte när de använder ordet "neger" än vad icke vita personer har.


Det känns ganska typiskt att det var Makode Linde som i SVT-programmet Debatt försvarade min rätt att visa mina bilder.


Programmet handlade om mig och min dom, men jag själv fick inte vara med, eftersom det ansågs att risken för hets mot folkgrupp i direktsändning var överhängande. Galleristen var även med och gjorde bra ifrån sig.


Panelen bestod annars främst av politiskt korrekta, som tyckte att censur är något väldigt fint och bra, eftersom Dan Park ju är NAZIST!Det är uppenbarligen mycket populärt bland PK-iter att använda N-ordet på alla som inte håller med dem.


/ Dan Park

Gatukonstnär
Dan Park inledde sin konstnärliga bana 1988 i samband med Åmselemorden genom ett gatukonstverk i form av en affisch föreställande trippelmördaren Juha Valjakkala poserande med ett hagelgevär och texten "A Man’s Gotta Do What a Man’s Gotta Do".


1998 dömdes Dan Park, i Umeå tingsrätt, för att ha gått klädd i en hakkorsprydd jacka. Det var första gången svensk domstol dömde någon för hets mot folkgrupp, för att ha burit en nazistisk symbol.


I januari 2012 dömdes Park av Lunds tingsrätt till villkorlig dom och dagsböter för hets mot folkgrupp och förtal för att ha satt upp affischer med texten "Vår negerslav är bortsprungen".


Under en demonstration mot polisens olagliga registrering av romer i Malmö 2013 uppträdde Park med skylten "Zigenarbrott är något gott". För detta tilltag, samt för en affisch och en bild som Park lagt ut på nätet åtalades han i början av 2014 för hets mot folkgrupp och dömdes till fängelse.


I juli 2014 hade Dan Park en utställning på ett galleri i Malmö. 7 av tavlorna bedömdes vara hets mot folkgrupp och i augusti samma år dömdes han för detta till sex månaders fängelse, vilket hovrätten i oktober sänkte till fem månaders fängelse. De 7 aktuella tavlorna brändes.


Dan Park dömdes i November 2018 av Malmö tingsrätt till tre månaders fängelse för nätpubliceringar som bedöms som hets mot folkgrupp.


Dan Park menar själv att han inte verkar utifrån någon specifik politisk agenda.