Till dig som inte står
sida vid sida med oss


Jag fick frågan om jag kunde knåpa ihop några rader om vad som händer när folket inte sluter upp på demonstrationerna samt vad detta innebär för arrangörerna, talarna och övriga inblandade som sliter som galärslavar för var demonstration som arrangeras.

Detta är ett ämne som jag anser mig ha goda kunskaper i då jag varit aktiv i fysiska opinionsyttringar i drygt 4,5 år utan längre paus. De senaste åren tillsammans med Mynttorgsaktivisterna.

Jag har vart med på när första fröet såtts fram till att färdig produkt kunnat presenterats och en fix och färdig demonstration erbjudits till vårt högst frustrerade folk - ta en titt på sociala medier, parametrarna slår i taket. Rädsla, vanmakt frustration och upprörda poster VERSALER med kvadrupla utropstecken efter!!!!Stanna upp här en sekund. Blunda, visualisera och tänk på det du läst under din timslånga scrollning i flödet. I dessa kommentarsfält finns helt klart en potential till en "leveé en masse" (Leveé en masse är franska och betyder att en stad massmobiliserar med utskrivning av hela den stridsdugliga befolkningen. Civilbefolkningen tog helt enkelt spontant till vapen när det inte fanns tid att upprätta ett förband) REVOLUTION!
Stanna kvar i tanken men ta ett par rejäla kliv framåt tidsmässigt... 


1 månad senare 

Känner ni efterdyningarna av revolutionen? visst är det fantastiskt att vi lyckades avsätta nuvarande regering? Maken till folkligt raseri har vi aldrig beskådat. Kvinnor, barn, ja, unga som gamla stod utanför regeringsbyggnaden med en armada av stridslystna män som en skyddande mur framför sig. Folket hade fått nog! Nu kan vi äntligen rensa ut landsförstörande systembelastande element och ge allas våra barn en tryggt och stabilt land att leva i.

Tack för er fenomenala insats/Varmt tack från djupet av våra fosterlandshjärtan.

/Arrangörerna

Vad som egentligen hände

Detta mina läsare, detta hade kunnat vara sant, detta hade ni kunnat vara delaktiga i. Sug på den du! Framtida historieböcker hade kunnat läsas av dina ännu ofödda barn och barnbarn. Tänk så otroligt stolta de hade kunnat bli över DIG att du faktiskt offrade ett par timmar till denna gemensamma kamp och att du gjorde det för deras skull. Det hade vart ärorikt, ståndsmässigt ärorikt.
Men i stället blir det tvärtom, dagen kommer när någon av allas våra barn ställer frågan till dig "men varför gjorde du inget?" Finns det äkta nationalism och fosterlandskärlek i dig så måtte du då sjunka i hop i djupaste skam den dagen dessa ord faller över dig.


Processen kring att arrangera en demonstration/manifestation


Drar i korta drag en summering om hur mycket tid det är som ligger bakom en demonstation/manifestation. Det hela är som ett stort pussel som ska byggas med att leta talare - konversera digitalt och via telefon med dessa en tid. Talaren ska sedan sätta sig och gå igenom "omvärldsläget" och fundera på vad som är viktigt att säga och hur det ska framföras och klockas för att bli lagom långt. Sen är det tillstånd som ska fixas, den stora jakten på funktionärer drar igång och detta är en parentes för sig. Den processen är enormt tids och energikrävande och väldigt frustrerande när tillfrågade inte ens bemödar att skicka ett "ja" "kanske" eller "nej" Blåslampan blir ens främsta arbetsredskap och jakten kan börja. Passar på att lägga in en liten blänkare om att det vore högst respektfullt mot arrangören om lite bättre vilja visades. 

Att marknadsföra en demonstration är också en process som digitalt pågår 24-7.

Hursomhelst, för att göra en lång historia kort, det är ett tidskrävande arbete och allt görs utan en krona i ersättning. Familj, fritid, jobb, allt får stå tillbaka. Det som ni lugnt kan fortsätta med i er bubbla får arrangörerna försaka. 

Demonstrationen som arrangerades den 10 mars var en demonstration som nog kommer gå till historien som den värsta. Mynttorget är ett blåshål men inte en gång under alla våra hundratals tillfällen vi stått där har det vart så bitande kallt. Samtliga inblandade led oerhört i den stränga blåsten men framförallt vi som "arbetade" under densamma. Har skrivit det i olika kommentarsfält senaste veckorna men säger det igen, vi vet inte om det är politikernas svek eller ert svek som kändes värst men det lutar faktiskt åt det sistnämnda. Fundera ett slag på detta. Finns det någon grad av skammens rodnad på dina kinder? om svaret är "JA" så finns det en chans att just DU blir förlåten. Sanningen att säga och sanningen måste vi som arrangerar få säga: SKÄMS PÅ ER!

.....och på Facebook fortsätter parametrarna gå i taket av just DIN upprördhet över nattens grova gruppvåldtäkt eller om det var dödskjutningen i ett tätbebyggt område...

Vi som arrangerar eller på något sätt är delaktiga i dessa manifestationer har bytt tankar och åtskilliga kommentarsfält har betats igenom och tankar har samlats in så texten ni läst är en uppsamlad mix av besvikelsen vi burit sen den senaste demonstrationen.

 
Varför DU borde sluta upp med oss


Läget i landet är ALARMERANDE. Till och med i systemmedia som betett sig närmast svenskfientlig senaste åren har börjat rapportera på ett någon mer sanningsenligt sätt. Varenda morgon vaknar ett par familjer med en svårt traumatiserad dotter och NI gör INGENTING! Jo, ni skriver kommentarer i vredesmod, går in på en sida och ser att en demonstration är på gång, klickar er fram till kommentarsfältet och skriver "Bra jobbat men jag kan tyvärr inte delta för att........" Stopp! Skriv inte varför du INTE kan komma. Det är ointressant för oss arrangörer och gör bara ont i att du ännu en gång prioriterar annat före att stå sida vid sida med oss på gatan. 


Till er som ansluter er till oss

Till er som KOMMER eller som ALLTID kommer - nu känner vi igen er och er närvaro värmer enormt. Det skulle vara fint om vi hann prata lite närmare med er men tiden finns inte alltid till det när vi "jobbar" men ni vet var ni kan nå oss. Skicka iväg ett pm eller mess om ni har lust med en enkel fika eller något annat trevligt. Alltför många sitter ensamma och det är INTE ok. Såvida den ensamheten är självvald förstås men annars, inte! Vi kan träffas mellan demonstrationerna och skapa en gemenskap - en folkgemenskap. Det finns mycket man kan göra som inte kostar - hänsyn tas alltid till allas plånböcker. Ingen ska behöva avstå för att de inte har råd. Kanske är just DU som läser detta en fena på att lira gura? varför inte spela lite för oss? vi sjunger hellre än bra men det spelar mindre roll. Vi har en svensk visskatt som vi måste hålla vid liv. Cornelis, Åkerström, Georg Riedel med flera. Kanske har du annan fin kompetens som du vill delge oss andra. Hör av dig!


Slutord

Till er som INTE kommer men som på sociala medier främst Facebook "låtsas" vara så engagerade Sverigeräddare. Det är er vi vänder oss till.

Att du ägnat flera timmar per dag i att skriva arga inlägg räknas knappt ty framförallt Facebook är som en enda stor ekokammare. Det är de som aktivt sökt er som följer och som "lajkar" De är de som redan är fullt vakna!

Mynttorgsaktivisterna är mycket aktiva på Instagram med det syftet att vi där marknadsför det som sker på gatan - oavsett arrangör eller talare - utan beröringsskräck. Detta för att sprida kampvilja och positivitet och uppmuntra folket att ansluta oss.

Därefter beger vi oss ut från ekokammaren och ut på gatan! Det som räknas är de som i ur och skur, regn och rusk sliter ut sig kroppsligt och mentalt på gatan - vi blir fler och fler och vår beundran för er andra är stor. Fortsätt framåt!

Medborgarjournalisterna är ett undantag. Dessa offrar allt för landet, inte minst denna vecka som detta gäng rivit upp så mycket vrede hos etablissemanget. Ni gör ett fenomenalt jobb och sliter hårt I det närmaste ideellt. Kudos!


/Ulrika, Mynttorgsaktivisterna 

Kontakta oss för svenskvänlig folkgemenskap! 

Vi finns även på Instagram! Vi ses och hörs!

Läs gärna denna fina artikel av  Björn Herstad "Keep calm and join the revolution" Länk här: http://svenskt.bloggo.nu/Gastinlagg-Bjorn-Herstad---Join-the-revolution/