Fritjof Persson arrangerar en manifestation i Göteborg, nära tingsrätten, nu på söndag kl 11 på förmiddagen.


Vi uppmanar alla göteborgare att ansluta.24 september inleds en historisk rättegång mot 16 personer som deltog i en stor demonstration av Nordiska motståndsrörelsen,  i samband med bokmässan 2017 i Göteborg.8 av dessa är nu åtalade för HMF (hets mot folkgrupp). Inte pga att de sagt eller gjort något. Utan bara för att de deltagit i demonstrationen.


Detta är givetvis totalt odemokratiskt. Vi har en grundlagsskyddad RÄTT att demonstrera i Sverige. Hej, till och med afghaner utan uppehållstillstånd har rätt att demonstrera...


Men vad åklagaren nu vill försöka få till är i praktiken ett förbud mot just Nordiska motståndsrörelsens rätt att demonstrera. FREDLIGT ska tilläggas. Det är INTE NMR som kastar sten på sina demonstrationer (sina eller andras). Det är vänsterhuliganer som gör det.


Har ni aldrig undrat VARFÖR NMR använder sig av sköldar på sina demonstrationer. Sköldarna skyddar mot flygande gatstensprojektiler (det är iaf förhoppningen att de ska göra det).


Rättegången kommer att pågå ca 3 veckor totalt och beräknas vara klar 14 oktober. Den inleds alltså 24 september kl 9 i Göteborgs tingsrätt.


Vi uppmanar alla göteborgare att komma till tingsrätten och personligen stötta de åtalade.


7 personer åtalas för både HMF och våldsamt upplopp. 1 person åtalas för enbart våldsamt upplopp.


Men totalt 15 personer åtalas alltså för HMF - enbart för att ha deltagit i en fredlig och tillståndsgiven demonstration.


Ni kan läsa mer om saken här.Vari består då anklagelserna? Har de sagt något? Har de gjort någon förbjuden armrörelse?


Nej. Ingendera, faktiskt.


Det står i åtalet att demonstranterna burit "enhetlig klädsel". Jaha? Så man får inte ha vilka kläder som helst på sig om man ska demonstrera? Hör ni hur absurt det låter?!


Vidare har flera av demonstranterna burit fanor med Tyr-runan på. Jaha, och? Tyr-runan är fullt laglig i Sverige. Och vore väl total skandal annars. Det är en uråldrig symbol som använts sedan urminnes tider i Sverige. Det är en RUNA för jösse namn. Vill NMR använda den? Fine. Den tillhör dem också. Ingen har monopol på runorna. Väldigt många har olika runor tatuerade. Runor finns som smycken, nyckelringar osv. Runor är helt lagliga. Vad är problemet, liksom?


Sedan har några demonstranter burit träsköldar med Tyr-runa på. Återigen. Vad är problemet?


I samband med ett "våldsamt upplopp" ska någon ha ropat "H*ll Seger!" Detta är tydligen inte ok? Begriper inte riktigt varför. Men må så vara. Åtala då DE som ropade "H*ll Seger!" Inte övriga.


Slutligen handlar det om de plakat som Nordiska motståndsrörelsen bar vid tillfället, där foton på svenska politiker t ex klistrats upp med ordet "Förbrytare" under fotot. Har inte själv sett plakaten. Men skulle förvåna mig oerhört om Annie Lööf inte förärades ett... Parollen för demonstrationen var "Revoltera mot förbrytarna!" Med förbrytare menar ju Nordiska motståndsrörelsen då politiker och journalister, som aktivt hejar på massinvandring och Sveriges undergång. Vi ALLA vet vilka som är förbrytarna i det här fallet.


Dock så menar åklagaren att dessa skyltar är rasistiska??? Jag vet faktiskt inte, ärligt talat. Har hört det rör sig om rätt så många skyltar och personerna som avporträtterades har olika ursprung. Många helt etniska svenskar. T ex Annie Lööf då. Så hur skyltarna kan vara HMF? Det vet jag inte. Ärekränkning. Ja, det kan ju hända. Men åklagaren anser att skyltarna utgör hets mot folkgrupp. Vilken folkgrupp då? Är politiker en folkgrupp? Är journalister en annan folkgrupp? Jag vet inte. Avgör du!


Detta om åtalet i sig.Förhandlingar ska hållas i tingsrätten totalt 9 dagar, mellan 24 september och 14 oktober.


För de göteborgare som skulle vilja gå dit kommer här en planering. Observera att tingsrätten säkert kan få för sig att ändra dagar / tider lite vartefter.


Adressen till tingsrätten är Ullevigatan 15.


24, 25, 26, 27 och 30 september kl. 9.15 – 16.30

1, 7 och 8  oktober kl. 9.15 – 16.30

14 oktober kl 9.15-12.15En fällande dom nu kommer ha oöverskådliga konsekvenser för alla som vill arrangera eller delta i demonstrationer framöver. Det BÖRJAR med NMR. Men var kommer det sluta??? Stå upp för dina rättigheter innan du blir av med dem!


"Den som sover i en demokrati vaknar upp i en diktatur." Det uttrycket stämmer bara alltför väl in på Sverige.


Om vi inte protesterar nu när de styrande försöker ta ifrån NMR deras rättigheter... Vilkas rättigheter ska tas bort efter NMR´s? Vem finns kvar som kan protestera när de styrande i framtiden kommer att ta bort mina och dina rättigheter? Det handlar inte om att "stå upp för NMR". Det handlar om att stå upp för våra grundlagsskyddade rättigheter. De ska gälla alla. Annars är allas våra rättigheter hotade.


För övrigt måste HMF-lagen bara bort. Omedelbart. Finns INGET bra med den lagen. Den är totalt odemokratisk och används helt godtyckligt.


Har ni inte sett Jimmy Thunlinds tal från Almedalen om just bl a HMF, så rekommenderar jag alla att se det talet.


Se även vad Pär Sjögren själv säger om detta åtal. Han samarbetade med dialogpolisen vid demonstrationen. Han är nu en av de 8 som står åtalade för enbart HMF. Dvs. Honom kommer ni hitta i tingsrätten 24 september.


Fredrik Vejdeland höll ett tal på demonstrationen i Göteborg 2017. Han är också en av de 8 som nu åtalas för enbart HMF.

Här kan ni höra talet.

Som talare får man idag räkna med att man KAN åtalas för HMF. Så Vejdeland är väl den enda man kunde trott i förväg skulle komma att åtalas. Inte förvånande att han tillhör de som faktiskt åtalades. Det är förstås fel det också. Man ska kunna tala om problemen utan att riskera att åtalas.


Som jag förstår det så riskerar de 8 som enbart står åtalade för HMF, om de döms, 6 månaders fängelse.


Kan säkert variera lite. Beroende på om de ostraffade innan osv. Men är det RIMLIGT att man ska kunna få fängelse en enda dag för att ha deltagit i en fredlig demonstration???


Att det blir gruff med polisen gör inte att jag väljer att kalla deras demonstrationer för något annat än fredliga. Så alla är på det klara med det. NMR går aldrig in för att bråka med poliserna. Varför skulle de? Är det kul att sprejas med tårgas eller få en batong i huvudet? Detta är givetvis aldrig NMR´s intention att det ska hända. Poliserna gör ibland misstag. Därmed ej sagt att det alltid är polisens fel. Detta hör dock inte till detta ämne...


Fritjof är en engagerad talare och hans tal om detta ämne bör bli intressant.


Det hedrar Fritjof att han vill stå upp för NMR´s rätt att demonstrera.Kom till Ullevis nordvästra hörn, korsningen Skånegatan - Ullevigatan, 22 september kl 11.


Visa att Fritjof inte är den enda som står upp för allas rätt att demonstrera!


Vi måste protestera mycket MERA!


/ Stockholmare för ett suveränt Sverige


P.S. Behöver jag tillägga att vi givetvis önskar de 16 åtalade all lycka till! Måtte ingen dömas för enbart HMF iaf! D.S.