Hittills har det varit tre olika arrangörer till Mynttorgetprotesterna (en fjärde som medarrangör).


Det kan för utomstående vara lätt att blanda ihop oss. Och till syvende och sist spelar det inte någon direkt roll vem som arrangerar.


Vi efterlyser FLER arrangörer. Ju fler desto bättre! Vi tror och hoppas det dyker upp fler som vill ta på sig att arrangera demonstrationer mot eliten på Mynttorget. (Eller någon annanstans.) Vi kommer självklart stötta även dem.


För den som vill ha lite koll på vem som arrangerat vad och när så kommer här en kort sammanställning av alla Mynttorgetprotesterna som hittills varit (jag inkluderar den som hölls på Norrmalmstorg, eftersom den hörde ihop med de andra).

 

2 december 2018 var det vi som arrangerade, ihop med partiet Populisterna. Det var på vårt initiativ. POP hjälpte till med allt det praktiska, vilket vi inte kunde vid det tillfället, då vi var helt okunniga då om hur man i praktiken arrangerar en demonstration. Så vi kommer för alltid vara evigt tacksamma till POP för att de ville hjälpa oss med den biten. Talade gjorde bla Katerina Janouch.

 

8 december fick vi hjälp av Mynttorgsaktivisterna. Katerina talade även denna gång. Samt tre talare från AfS (Alternativ för Sverige).

 

9 december arrangerade POP en egen demonstration, också den på Mynttorget.

 

16 december arrangerade Katerina en demonstration på Mynttorget. Bla talade Izabella Nilsson Jarvandi.

 

12 januari 2019 arrangerade Katerina en demonstration på Norrmalmstorg.

 

27 januari arrangerade POP en demonstration, tillsammans med Mynttorgsaktvisterna. Då talade bla Ingrid Carlqvist.

 

Nu den 3 februari är det vi (Stockholmare för ett suveränt Sverige) som arrangerar. Utan hjälp från POP eller Mynttorgsaktivisterna. Och utan någon hjälp från Katerina heller. För första gången står vi på egna ben. Vi får se hur det går.

 

Vi har superbra talare. Vi är väldigt nöjda med upplägget.

 

Att avskaffa HMF är väldigt viktigt. Efter att Dan Park och Pär Sjögren talat på söndag kommer nog alla att inse det.

 

Det kan för utomstående verka ”rörigt” att det är olika arrangörer varje gång. Men rent praktiskt så är det väldigt bra. För arrangörerna och för kvalitén på arrangemangen. Varje arrangör får mer tid på sig att ordna upp allt som ska ordnas och planera.

 

Det blir demonstrationer oftare än om det bara funnits en arrangör. Och det blir mer variation. Både vad det gäller talare och teman.

 

Det tilltalar olika människor, så att fler har chans att delta i någon av demonstrationerna. Gillar man POP´s tema eller talare går man till deras demo osv.


Bäst är ju att man går på alla, oavsett arrangör och oavsett tema eller talare. De allra flesta går nog på alla som de har möjlighet att gå på.

 

Vi stöttar exakt alla demonstrationer oavsett vem som arrangerar, oavsett vilka talare som bjuds in eller vilket tema som avhandlas. Vi tar inte avstånd från något eller någon. Vi vill rädda Sverige. Inte tramsa och ta avstånd hit och dit. Fatta vilken research det skulle krävas att kolla upp alla inblandade. Sådant håller vi inte på med. Vi går om vi håller med i sakfrågan. Punkt slut.

 

Vi har god kontakt med Mynttorgsaktivisterna, som publicerade ett gästinlägg här igår, där de uttryckligen skrev att de stöttar alla och inte tar avstånd från något eller någon. Dvs vi har samma inställning. Kan tillägga att bilden i detta inlägg är en gåva från Mynttorgsaktivisterna. Vi tackar för den!

 

POP har erbjudit sig att hjälpa oss denna gång om vi behövde. Det behövde vi inte denna gång. Det kan tänkas bli samarbeten i framtiden. En medlem i POP erbjöd sig att tala, men om en annan sak, som vi inte ansåg passa detta tema. De har även erbjudit sig att hjälpa oss ekonomiskt inför denna demonstration om vi behövde. Denna gång behövdes det inte. Men det kanske det gör i framtiden. Jag tror, men är inte säker, att POP kommer filma demonstrationen på söndag.


Vi utgår från att POP liksom vi och Mynttorgsaktivisterna stöttar alla arrangörer och alla arrangemang.

 

Det utgår jag från att Katerina också gör.Alternativ för Sverige gav oss massor av stöd inför den demonstration då talare från dem deltog (både 2.12 och 8.12). Vi vet att de stöttar alla svenskvänliga initiativ.


Eftersom nu Pär Sjögren från NMR ska tala denna gång så har vi haft stöd från NMR denna gång också. De stöttar givetvis också alla svenskvänliga initiativ - om de får möjligheten. Nordfront har skrivit om demonstrationen och uppmanat folk att komma. Jag tror även att de kommer att livesända. Vi är självklart tacksamma för deras stöd. De är förstås glada att Pär ska tala. Det är vi också.


Vi är övertygade om att Pärs tal kommer bli helt suveränt. Liksom även Dan Parks och Johan Widéns tal kommer att bli.


Vi kan även nämna Ingrid Carlqvist, Samhällsnytt och Fria Tider, som hjälpte oss mycket, framför allt inför den första demonstrationen med att nå ut till folk.


Mynttorgetprotesterna är en BRED protest. Alla möjliga och till synes omöjliga aktörer hjälper varann, för att det ska bli så bra som möjligt.

 

Katerina var inte påtänkt som talare inför detta arrangemang. Så i nuläget har vi inte haft direktkontakt med henne. Hon har mig veterligen aldrig dömts för HMF. Därför frågade vi inte henne denna gång. Men vi kommer säkert att bjuda in henne att tala i framtiden igen. Om temat passar är hon en självklar talare. Hon är en mycket bra talare.

 

Vi tar en demonstration i taget. Vi får se när det blir dags att planera igen, vilket tema som då blir aktuellt och vilka talare som då kan komma ifråga att bjuda in. Sedan vet man inte om de tackar ja.

 

Det är ju ett problem att MSM har ”extremiststämplat” alla Mynttorgetprotesterna. Många fantastiska människor avstår därför från att tala, även om de sympatiserar till 100% med oss.

 

Det är samma problem för alla arrangörer. Det är inte arrangörernas fel, utan etablissemangets.


Vi vet att vissa har ifrågasatt vårt beslut att låta en medlem i NMR tala öht. Det förstod vi från början skulle bli ifrågasatt. Men jag försäkrar att alla i arrangörsteamet står bakom beslutet och vi har inte ångrat oss. Handlar det om HMF så är det faktiskt helt logiskt att låta just exakt en medlem i NMR komma till tals.


Vi har sagt från början att vi har ingen beröringsskräck och jag hoppas alla nu förstår att vi menade det bokstavligt. Beröringsskräck hjälper bara etablissemanget. Inte oss.

 

Åsiktskorridoren måste sprängas i tusen bitar för att vi ska få en sund samhällsdebatt.

 

Att som tex Ann Heberlein gå ut aktivt och kalla oss extremister är ytterst kontraproduktivt och DIREKT SVENSKFIENTLIGT. Sådana uttalanden hjälper ingen.


Jag kan försäkra att varken vi (Stockholmare för ett suveränt Sverige), POP, Mynttorgsaktivisterna eller Katerina är "extremister".


Extremisterna sitter i riksdagen. Tyvärr. De måste bytas ut. Innan de totalt raserar Sverige.


Vi måste stå enade och inte splittras i små grupper här och där.

 

 Så nu masar sig ALLA till Mynttorget på söndag och tar ställning för yttrandefriheten!

 

Inget inbördes käbbel tack!

 

Vi ses på söndag!

Ta med er en svensk flagga!

Alla som älskar Sverige!ALLA TILLSAMMANS!


/ Stockholmare för ett suveränt Sverige