Stollarna i regeringen

har slagit till igen.


Bland annat dessa symboler riskerar att bli olagliga i Sverige.

Lagförslag kommer presenteras 31 maj.


 

Inte en vecka går i detta Dårarnas Paradis utan att man måste protestera och demonstrera mot något.

 

Den som hade hoppats få lite sommarlov… den bedrog sig.

 

Nästa fredag är det dags igen.

Kl 14 ses vi utanför riksdagen.

 

 

Det är Nordiska Asaförbundet som arrangerar en protest mot att regeringen till i slutet av maj ska ha en utredning klar – huruvida de ska kunna förbjuda våra fornnordiska symboler!

 

 

 

Asaförbundet har skapat en namninsamling, som de kommer att lämna över kl 16.

 

 

Utredningen var (så klart) Morgan Johanssons idé. Den mannen är minsann inte mycket för yttrandefrihet.

 

 

Nu ger han sig alltså på vår historia och vårt kulturarv. Vad ska förbjudas efter runorna och de fornnordiska symbolerna? Ja ni. Bara fantasin sätter gränserna. George Orwell ligger i lä. 1984 är ingenting jämfört med Sverige 2019.

 

 

Vi från Stockholmare för ett suveränt Sverige står givetvis upp för våra runor och vi kommer självklart att närvara nästa fredag.

 

 

Vi uppmanar alla stockholmare, samt alla andra, som har möjlighet att ta sig till Stockholm, att närvara.

 

 

AfS-supporters kan ju göra en hel weekend-utflykt av det, då AfS kommer ha valfinal på Norrmalmstorg på lördagen (kl 12-16 om jag inte missminner mig).  Men även alla ni som inte gillar AfS måste reagera nu och sätta ner foten.

 

Ska vi låta Nordiska Asaförbundet vara tvungna att utkämpa denna strid själva?

 

NEJ, säger jag. Runorna och de gamla symbolerna tillhör hela det svenska folket och det är allas vårt ansvar att stå upp för dem nu, när klåfingriga antidemokratiska yttrandefrihetshatare attackerar dem.

 

Nu gissar någon att det handlar om Tyr-runan (pga Nordiska motståndsrörelsens fanor). Det hade varit illa nog. Men de vill även förbjuda t ex Torshammaren. (Vår turistindustri lär bli lidande, men det struntar väl Morgan mfl i).

 

 

Nedanstående information hittar man på Nordiska Asaförbundets hemsida:

 

Genom Justitieminister Morgan Johanssons försorg hanteras en utredning som ska presenteras i slutet av maj 2019 där man ska komma fram till om att möjliggöra så att Runor och andra Nordiska symboler t.ex. Valknuten, Mjölner, Vegvisir ska kunna hamna under lagen om Hets Mot Folkgrupp.

Att förbjuda dem vore att förbjuda en del av vår egen historia, kultur och tro.

Uppmanar alla att aktivt ta ställning i denna fråga genom att skriva under för att förhindra att ett politiskt förbud upprättas mot användandet av våra runor och andra symboler som hör till både vår tro och vårt kulturarv.

Fredagen den 24 Maj kl 14.00 kommer vi samlas utanför riksdagen med banderoller för att påvisa galenskapen i att vilja förbjuda delar av vårt kulturarv och historia.

Vi kommer också kl 16.00 att inlämna vår namninsamling.

 

Hoppas du med kommer närvara och visa ditt stöd för vårt gemensamma arv.

 

Över tusen personer har angett att de är intresserade av att gå på protesten. Se deras FB-event.

 

https://www.facebook.com/events/407641426453505/

 

Skriv under namninsamlingen och sprid den vidare. Hittills har över 5000 skrivit under. Vi måste åtminstone kunna fördubbla antalet underskrifter på en vecka till. Sprid info överallt ni kan.

 

 

Det är helt OACCEPTABELT att regeringen ska förbjuda delar av vår historia. Vad är syftet här egentligen? Att kommande generationer ska bli rotlösa och inte veta sitt historiska ursprung?!

 

Förmodligen är det exakt det som är det outtalade syftet.

 

 

För om syftet vore att NMR ska sluta använda sina fanor… Det måste ju till och med Morgan Johansson inse, att det inte kommer att hjälpa. (Alternativt kan de ju förbjuda alla fanor? Inget skulle förvåna mig…)

 

NMR kommer då bara byta symbol givetvis. De kan ta bokstaven ”Ö” och ha på sina flaggor. Ska Morgan sedan förbjuda bokstaven ”Ö”???

 

Ni hör ju själva att det är helt befängt.

 

Varför skulle man öht vilja förbjuda NÅGON symbol. Ett tecken. Då är man faktiskt helt ute och cyklar. Det är så totalt absurt att det är rent ut sagt skrämmande att någon seriöst kommer på denna tanke öht.

 

Nu grips jag av en överväldigande lust att tatuera dessa förbjudna symboler överallt på hela kroppen, samt komma till riksdagen på fredag nästa vecka med en stor Tyr-fana i handen. Inte för att jag äger någon, men kan säkert hitta någon vänlig själ i NMR, som kan låna mig en över dagen? (Säger inte att jag ska tatuera runor över hela kroppen eller låna en Tyr-fana från NMR. Men det är så jag reagerar, rent spontant. Jag grips av helig vrede, rent ut sagt.)

 

Kan ni föreställa er att hamna i fängelse, för att ni haft en Torshammare runt halsen???

 

NEJ, säger jag. Nu får det vara nog!

 

Om de tror att det kommer hjälpa att förbjuda TECKEN – då misstar de sig…

 

Det är hovrättspresidenten Charlotte Brokelind, som ska ta fram ett lagförslag som eventuellt kan förbjuda fler rasistiska symboler än hakkors.

 

Charlotte Brokelind ska gå igenom hur brottet hets mot folkgrupp har tillämpats när det gäller rasistiska och liknande symboler och eventuellt föreslå hur fler symboler kan omfattas av ett förbud.

 

Tidigare har regeringen ansett att det inte fanns något behov av ett förbud. I rättspraxis har Högsta domstolen förklarat att genom att bära märken med "odalrunan", en örn och en lagerkrans ute bland folk så kan man göra sig skyldig till hets mot folkgrupp.

 

Utredningen med dess förslag ska redovisas senast den 31 maj.

 

Det är med andra ord hög tid att agera.

 

Utöver vissa runor så kan Valknuten, Mjölner (Torshammaren), Vegvisir bli illegala.

 

Hur kan tusentals år gamla tecken helt plötsligt förklaras olagliga?!

 

Nu kan vissa mena att NMR inte borde använda sig av en runa och att det är deras skuld att regeringen nu överväger att förbjuda en del av vår nordiska historia.

 

Det är emellertid helt fel resonerat.

 

Tyr-runan kan man associera med exakt vad man personligen vill. Jag själv har en lång relation med runor och förknippar inte alls någon runa med NMR. Inte ens Tyr-runan. Den representerar MOD för mig. Tiwaz som lät Fenrisulven bita av hans hand osv. Jag kan absolut förstå varför NMR valde just den runan som sin symbol. Jag kan inte klandra dem för att de har god smak och kan sin asa-mytologi. Varför skulle jag? Jag har inte ensamrätt på Tyr-runan. Vem som helst kan använda den till exakt vad de vill.

 

Och det är precis så det ska vara, i ett demokratiskt samhälle.


Alldeles oavsett vad man personligen anser om NMR, så har de lika stor rätt att bära Tyr-runan, som alla andra i Sverige (och världen – vet ej om den är förbjuden i något land…)

 

Att vi i Stockholmare för ett suveränt Sverige inte har någon beröringsskräck gentemot NMR ska inte ses som att vi håller med dem i alla sakfrågor (dock håller vi med i frågan om HMF tex, att det är ett antidemokratiskt otyg, som måste bort). Men vi skulle aldrig neka dem eller någon annan rätten att bära en Tyr-runa. Vi led under vanföreställningen att Sverige är ett fritt land… Verkar som att vi hade fel.

 

 

Ett land som förbjuder sin egen historia är per definition INTE ett fritt eller demokratiskt land.

 

Rösta rätt i EU-valet!

Rösta för demokrati och yttrandefrihet!

 

 

 

Här skriver ni under:

https://asa-samfundet.se/runkampen/

 

Vill ni läsa mer om den planerade protesten så läser ni på arrangörernas hemsida:

https://asa-samfundet.se/evenemang/runkampen-protest-vid-riksdagshuset-24-maj/

 

Övriga källor:

http://www.dagensjuridik.se/2018/07/hon-ska-stoppa-fler-rasistiska-symboler-lagforslag-kan-komma-nasta-var

 

https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/kommittedirektiv/2018/07/dir.-201861/

 

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6992979
 

Nu skriver ni under!

Och alla som kan tar sig till riksdagen fredag 24 maj kl 14 (till ca 16.30).

Det är en order.

 

 

Vi ses där!

Protestera mera!

 

Och glöm inte att rösta i EU-valet 26 maj!

 

/ Stockholmare för ett suveränt Sverige


P.S. Om någon stör sig på att vi tagit med NMR´s version av Tyr-runan i omslagsbilden... må så vara. Den är relevant i sammanhanget och NMR har lika stor rätt att använda den som alla oss andra. D.S.