Så här kommenterade Katerina Janouch efter demonstrationen:


"Idag har vi demonstrerat på Sergels Torg i Stockholm, mot den usla regeringens maktmissbruk. Mot slöseriet med skattepengar. Mot nedmonteringen av Försäkringskassan. Mot den politik som håller på att göra Sverige till ett u-land. 


Hursomhelst, vi gick från Sergels Torg till Rosenbad och jag fick skandera ”Stoppa maktmissbruket” och ”Nu får det vara nog” i megafonen. 


Ingen förändring lär ske om inte folket går ut på gator och torg. 


Tack alla ni som kom från Motala, Kristianstad, Enköping, Västerås, Norrköping, etc, ni som rest på nattbussar o tåg för att delta och kräva att folket blir sett och hört! Tack för er närvaro och kraft. 


Folket kommer att vinna till slut, för det är vi som betalar politikernas löner, politikerna är våra anställda och nu är vi, deras chefer, jävligt pissed för att de beter sig som kräk mot vårt land."Katerina skräder inte orden. Man hör på hennes sätt att skrika slagorden att hon är riktigt förbannad. Det är hon inte ensam om att vara. På Mynttorget håller hon ett brandtal: 

"Ni tror ni ska få vård i världsklass" säger hon. "Men ni får VÅLD i världsklass." 

Talet är kort men intensivt och publiken jublar. Äntligen någon som säger vad alla tänker... Det märks på alla de talande skyltarna. Människor är ARGA. Med all rätt.


Länkar till marschen och talen kommer längre ner. Först några bilder.

 


 


 

  

 

 


 


 

 

 


 


 


 

 

 

 

 

Steve Sandström från Försäkringskassanupproret talade. Dels ett väldigt väl genomtänkte tal på Sergels Torg och sedan läste han upp deras krav på Mynttorget.

 

Jimmy Dobrowolski höll tal på Sergels Torg för Folkets Rösts räkning. Ett kort men mycket uppskattat tal.

 


 

Katerinas tal på Mynttorget var kort men intensivt och hon uppmanar till fortsatta protester. Vi håller givetvis med Katerina till 100% på den punkten. Vi måste protestera mera! MYCKET mera!


John Bouvin var på plats och passade på att säga några väl valda ord. Han var (minst) lika arg som Katerina... Och de var inte ensamma om att vara arga.


Länkar till några av talen, samt till marschen med slagorden:


Jimmy Dobrowolskis tal på Sergels Torg (Folkets Röst)


Steve Sandströms tal på Sergels Torg (Försäkningskassanupproret)


Försäkringskassans krav (Steve Sandström)


Bensinupprorets krav (Peder Blohm Bokenhielm)


Katerinas tal på Mynttorget


Marschen