Simon Lindberg uppmanar till kamp mot EU och globalismen, i ett riktigt brandtal på vår EU-val special på Mynttorget 12 maj 2019.


Till vardags (när han inte håller tal på Mynttorget) är Simon Lindberg partiledare för Nordiska motståndsrörelsen. I egenskap av partiledare för ett parti som förespråkar swexit var han ett självklart val av talare till vår EU-val special manifestation. Vi är väldigt glada att han tog sig tid att tala inför vår publik på Mynttorget.Här kan ni läsa första delen av Simon Lindbergs tal

(längre ner i inlägget hittar ni videon med talet):"Motstånd mot EU var det absolut första politiska ställningstagandet jag gjorde i mitt liv"Jag skulle vilja börja med att tacka arrangörsgruppen och säga att det är mycket trevligt att få vara här idag, och det som hemlig talare och allt.

 

I en stat som Sverige där det fria ordet kväses allt mer, där repressionen mot oliktänkande ständigt ökar och där flera av de som säger sig stå upp för frihet och rätt viker sig som furor så fort någon är lite mer radikal än de själva – i denna stat har det inte alls varit någon självklarhet att jag ska kunna ta plats här på Mynttorget.

 

Faktum är att när Nordiska motståndsrörelsen, genom tillståndsansökan, förra året försökte få tillgång till precis den här platsen för torgmöte, i samband med vår valrörelse, så nekades vi. 


Polisen använde sig, på fullaste allvar, av svepskälet att vi skulle utgöra en säkerhetsrisk för folkförrädarna i riksdagshuset. Som ni kanske då förstår med det så använder de alltså alla svepskäl och ursäkter de kan för att tysta oss, samtidigt som de ändå vill få det att framstå för folket som att mötesfriheten är intakt i det här landet.

 

Med andra ord, på precis samma manér, som man nu i höst genom en rättegång vill förbjuda oss att demonstrera, utan att behöva skriva om lagen om demonstrationsfrihet, och att man i detta nu diskuterar hur man ska kunna förbjuda oss som organisation, utan att det ska framstå som att man inskränker föreningsfriheten.

 

Men, alldeles oavsett, vad systemet än tycker om saken – nu är jag då här, och det känns som sagt mycket bra!

 


Men, nog om det och till anledningen att jag är här. Jag ska likt övriga talare här idag prata om EU och jag tänkte då börja med att berätta något personligt, något som faktiskt väldigt få människor egentligen känner till.

 

Det är att motstånd mot EU var det absolut första politiska ställningstagandet jag gjorde i mitt liv. Jag var 11 år gammal, när jag efter en då till synes, intensiv tid av propagerande bland släkt och vänner mot EU-inträdet, besviket fick se hur 52,3% av det svenska folket röstade ja. Ja - till att ge bort den lilla makt de hade över sitt land och ja - till att ta ett spadtag till sin egen grav - i stort sett rakt av i utbyte mot att större mängder sprit lagligt skulle få föras över statsgränsen. Så lättköpta var det svenska folket. Men, det var som sagt likväl första gången jag själv kom att intressera mig för politik.

 

Vem kunde då ana, att jag så här 25 år senare, skulle stå här, i huvudstan framför er, och propagera om samma sak, och att jag skulle ha kommit att viga hela mitt liv åt att bekämpa EU, och kanske framför allt de globalister, som står som upphovsmän till den folkfientliga unionen och som även är de ansvariga för både massinvandringen och kulturmarxismen?!?

 

Ett, är i varje fall säkert, och det är, förutsatt att jag fortfarande lever, att jag om 25 år framåt från nu, garanterat fortfarande kommer stå på barrikaderna i kampen för vårt folk och mot globalisterna!

 

Men, det som alltså redan tidigt föll sig så naturligt och självklart för mig, är något som de flesta människor än idag har hopplöst dålig koll på, och därför heller inget intresse för.

 

Det är inte heller så konstigt att det förhåller sig så, EU är nämligen medvetet gjort så fruktansvärt byråkratiskt, krångligt och tråkigt, att det till och med bland många människor som är verkligt politiskt intresserade, förefaller sig ovanligt med en högre grad av bildning i ämnet.

 


Mycket intressant och symboliskt i detta ämne, är också, att flertalet av de frågor som drivs av de svenska riksdagspartierna i EU-valet, är sådana som EU redan tagit ställning till för länge sen. 


Alltså sådant som partierna skriver på sina valaffischer och pamfletter, nu i den pågående EU-vals kampanjen, sådant de tycker att EU borde lägga sig i, det är sådant som EU sen flera år tillbaka redan har kontroll över.

 

Om inte ens de avlönade politikerna har bättre koll än så, är det inte heller speciellt konstigt att inte du heller har det.


    

       


Simon Lindbergs suveräna tal kan ni se här.


        


Här kan man se en intervju med Simon Lindberg, direkt efter hans tal.


Missa inte fortsättningen av talet!


Här kan du läsa del 2 - "De som kontrollerar de flesta lagarna som reglerar ditt liv, är EU-kommissionärer"

Här kan du läsa del 3 - "Ett enat Norden"

Här kan du läsa del 4 - "Det är omöjligt att rösta för att förändra EU inifrån."