Dan Park, gatukonstnären, ska till hovrätten på tisdag, anklagad för HMF.


Han riskerar 6 månaders fängelse i värsta fall, pga en handfull bilder.


Dan Park har redan suttit i fängelse 2 gånger pga sin kontroversiella konst.


Han har även blivit grovt misshandlad av vänsterextremister pga sin konst, två gånger.


I Sverige fick han fängelse för 7 av sina tavlor. I Danmark fick han ställa ut samma tavlor utan minsta problem.


Är Sverige ett friskt land?Mördare och våldtäktsmän döms till villkorligt. Men för ett par BILDER ska man få 6 månaders fängelse?! Fundera över rimligheten i detta! Känns det logiskt? Känns det som rättvisa? Känns det rättssäkert? Låter det som att vi lever i en demokrati?


Jag uppmanar alla som kan att ta sig till Malmö och närvara på Dans rättegång! Jag uppmanar folk att livesända! Jag uppmanar folk att stå utanför hovrätten med plakat och demonstrera! Jag uppmanar alla alternativmedier och bloggare / poddare i hela Sverige att ta sig dit!


Det är totalt oviktigt vad bilderna föreställer (jag har sett dem och det är bara trams att döma någon till fängelse över dessa bilder).


HMF-lagen måste bort. Att dömas till fängelse pga BILDER är helt orimligt. Det är absurt! Det är själva definitionen av absurt!


Ta striden nu för yttrandefrihet och backa Dan Park!


Slut upp i hovrätten på tisdag kl 9. Nästa gång kan det vara DU (eller jag) som riskerar 6 månaders fängelse pga att vi delat en bild. Vill du bo i ett land där konstnärer sätts i fängelse för sin konst? Det låter mera som Ryssland eller Kina. Men det är verkligheten här i Sverige. Ska vi behöva ha det så?!


I demokratier sätter man inte konstnärer i fängelse pga deras konst. Så är Sverige verkligen en demokrati???


Konstnärer ska utmana normerna och ifrågasätta makthavarna. (Det ska även helt vanliga medborgare kunna göra för övrigt).


Det finns ingen yttrandefrihet i Sverige. Om det bara är tillåtna åsikter och yttranden som tillåts. Då är det per definition inte yttrandefrihet.


Jag vill ha yttrandefriheten tillbaka! Jag vill inte hamna i fängelse pga mina åsikter eller pga att jag delat en bild, ett filmklipp eller en artikel, eller skrivit ett blogginlägg, som inte föll makthavarna i smaken. Vill DU? Om inte - så måste du, ja just DU, backa Dan Park!


Alla som kan! Se till att ta er till hovrätten i Malmö på tisdag kl 9. Vi ska åtminstone inte låta Dan stå där ensam med sina PK-domare och vi ska visa dem vad vi tycker om hur det svenska (o)rättsväsendet fungerar.


Står man inte upp för de som har obekväma åsikter. Då står man inte upp för yttrandefriheten öht. Så enkelt är det. Antingen gäller yttrandefrihet för alla. Eller så har vi ingen yttrandefrihet alls.


ALLA TILL MALMÖ!


Se denna intervju med Dan Park som Palaestra Media gjorde. Den behöver man se för att inse vidden av vansinnet. Se den!
Vill du läsa mer om (och av) Dan Park, så följ länkarna nedan:


Dan Parks tal på Mynttorget: Vad fan är Hets mot Folkgrupp? 

Dan Parks tal på Mynttorget 10 mars 2019 - text och video 


Gästinlägg Dan Park: HMF-lagen är rasistisk och antidemokratisk! 


Dan Park efter fängelsedomen: ”Vansinne att jag blir dömd”

Dan Park inför rätta igen 


P1 dokumentär om gatukonstnären Dan Park