Suveräna tal på Mynttorget för yttrandefriheten!


Det var kallt och inte så stor uppslutning som man hade önskat. Det var snökaos och bussar ställdes in, tåg blev försenade, bilar blev ståendes. Men på Mynttorget var stämningen hög. Vi tappra vikingar som trotsat väder och vind höll tappert ut till slutet. Det var full fart hela tiden.


Här kan ni se Pär Sjögrens tal. Klart sevärt. Se det!Håkan Bergmark inledde. Sedan Pär Sjögren, vars deltagande ifrågasatts av vissa i den s.k. Avståndstagarkommittén - observera att vi som arrangerade aldrig någonsin ifrågasatte beslutet att låta Pär ta plats på talarflaket. Beslutet var enhälligt och vi har aldrig ifrågasatt det.


Pär gav oss rätt. Hans tal var till och med ännu bättre än väntat. Har ni inte sett det än så gör det! Annars missar ni årets bästa tal hittills.


De andra talarna var också suveräna!


Vi som var där kommer nog minnas den manifestationen resten av våra liv. Det var minnesvärda timmar och värt ett par förfrusna tår... Med tanke på det extrema vädret så var uppslutningen iaf inte så dålig.


Men nästa gång får ni ta och komma - även om det så är snöstorm... Det kommer snart en ny chans på Mynttorget för alla som är missnöjda med svensk politik.


Vi beklagar att ett par talare ställde in sin medverkan (pga beröringsskräck gentemot Pär Sjögren och Nordiska Motståndsrörelsen). Men de talare som väl dök upp var fantastiska och höll alla jättebra tal!


Talade gjorde förutom Håkan och Pär även Dan Park, Fritjof Persson, Thomas Jackson och Mårten Hernebring.


Vi var ca 200 i publiken. Det fanns inte en enda motdemonstrant. Däremot gott om poliser. Manifestationen pågick knappt två timmar och stämningen var på topp från början till slut. Och vi kan försäkra att  judar inte nämndes (eller Hitler) och att det inte fanns en enda olämplig flagga på plats. Däremot några svenska flaggor. Den som hade trott att manifestationen skulle "spåra ur" pga att Pär Sjögren talade fick fel. Alla skötte sig exemplariskt, både talarna och publiken.


Vi har redan nu börjat planera nästa manifestation. Så håll utkik på hemsidan, samt i VK-gruppen, för att hålla er uppdaterade.


Vi ses på Mynttorget!
Alla tillsammans!Pär Sjögren talar om åsiktsförtryck i Sverige.


Dan Park talar om HMF.