John Bouvin (tidigare riksdagsledamot för Ny Demokrati) var initiativtagare till denna protest.

Tillfället var väl valt.

Alla riksdagspolitikerna noterade oss, liksom även kungen.


Folk hade faktiskt bokstavligen vallfärdat från hela vårt avlånga land för att protestera. Så det är väldigt positivt!


Däremot var det inte så många som tog sig hela vägen till riksdagshuset... Vi var färre än man kunde ha hoppats på. Men vi var tillräckligt många för att höras och synas och vi fick fram vårt budskap på ett mycket effektfullt vis. (Det hade givetvis varit MER effektfullt om vi varit tusentals...)


Vi hade flera suveräna banderoller och skyltar med oss, samt megafoner. Vi buade och ropade slagord.


Vår paroll för dagen var "All makt utgår från folket."


Ett par enstaka i SD och även M såg faktiskt roade ut. Jag fick känslan av att de var rätt nöjda med att folk protesterade. I verkligheten.


Carl Bildt var nog inte road. Han fick nog mest burop av dem alla (mycket välförtjänt). Åkesson slapp burop, denna gång...


Vi var iaf ett litet smolk i deras bägare idag. Och det är jag personligen väldigt nöjd med. Detta är en bra början. Och det kommer fler chanser att protestera. Vi har bara börjat.


Efter protesten samlades vi på Mynttorget och John Bouvin höll ett kort tal i sin megafon. Han utlovade flera protester framöver. (Hans tal filmades och läggs eventuellt ut vid ett senare tillfälle.)


Se till att sluta upp 15 september på Mynttorget kl 14, då Populisterna arrangerar en manifestation för yttrandefriheten! Det är på en söndag... så då har de flesta av er tid att komma. Så kom!


Tack John Bouvin och alla er andra, som var där idag. Lennart Matikainen var med oss och protesterade och många flera.


Här kommer några bilder, bl a på våra suveräna banderoller och skyltar. Stort tack till er som gjort dem! Ni är dagens verkliga hjältar!


Här är en film från protesten


Lennart Matikainen har även lagt upp en film på youtube från protesten. Länk till den kommer i slutet... Först några bilder.


Tack för en lyckad protest - och väl mött på Mynttorget 15 september kl 14 - för yttrandefriheten!


Protestera mera!

Alla tillsammans!


/ Stockholmare för ett suveränt Sverige